Archív| 2016-09-18

Álorvos garázdálkodik a Semmelweisen?

Cikkünk az aktualitásoknak megfelelően, folyamatosan frissül.
Az üggyel kapcsolatban felkerestük a Hallgatói Önkormányzatot is,
esetleges nyilatkozatukat közzétesszük majd a cikkben.
(FRISSÍTVE: 2016.09.18., 19:23)
 

 

Egy (vélhetően) álüzemorvos a hétvégén több, egyetemünk általános orvosi karán hallgató olvasónkat felkereste a Facebookon, és a félév érvényessége érdekében elvégzendő, kötelező üzemorvosi vizsgálat leegyeztetésével próbálkozott.

Update: Az I. sz. Belgyógyászati Klinika az ÁOK HÖK részönkormányzat elnökhelyettesét, Gyulay Katát úgy tájékoztatta, hogy nem dolgozik náluk dr. Kelemen Norbert nevű orvos. Kata Facebook bejegyzésében mindenkit arra kér, hogy „ne tegyetek meg semmit, amit kér tőletek”. A HÖK holnapra ígért tájékoztatást, a Jogi Főigazgatósággal és a Rektor úrral történt konzultációt követően.

Az áldoktor az egyetem üzemorvosának adta ki magát. Többeket ismerősnek jelölt, majd privát üzenetben arra kérte a hallgatókat, hogy fáradjanak be az I. sz. Belgyógyászati Klinikára valamelyik nap, kötelező üzemorvosi vizsgálatra. Azt írta, a portán kérdezzék meg, hol találják. A vizsgálatról azt állította, hogy az a félév érvényességéhez szükséges.

Egészségügyi tevékenység felügyelet mellett vagy önállóan végezhető. Ahhoz, hogy valaki a szakképesítésével önállóan végezhessen egészségügyi tevékenységet, szerepelnie kell az egészségügyi dolgozók működési nyilvántartásában. A nyilvántartást az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENYKK) kezeli. A szóban forgó „orvos” azonban nem található meg az adatbázis online változatában.

Az sem életszerű, hogy az egyetem egy alkalmazottja hivatalos ügyben a Facebookon vegye fel a kapcsolatot a hallgatósággal. Az egyetem és a hallgatók hivatalos kommunikációs csatornája a mindenkori NEPTUN tanulmányi rendszer.

Norbert Dr-Kelemen nevű felhasználó – több “célpontja” szerint – már törölte felhasználói profilját a Facebookról.

Amennyiben hasznos információkkal tudsz szolgálni az üggyel kapcsolatban, írd meg nekünk a Facebookon vagy a szinapszis.szerk@gmail.com-ra.

Szerző: Nagy Etele